Toegankelijkheidsverklaring

Digitale toegankelijkheid is belangrijk. We willen dat iedereen onze website kan raadplegen. Ook mensen met een functiebeperking. Daarnaast willen we dat iedereen de informatie op onze website begrijpt. Kom je een pagina tegen die niet toegankelijk is? Je kunt dit dan aan ons doorgeven.

Wettelijke verplichting

Alle websites van Nederlandse overheidsinstanties moeten voldoen aan de toegankelijkheidseisen. Deze wettelijke verplichting is vastgelegd in het Tijdelijk besluit digitale toegankelijkheid en de Wet Digitale Overheid. Onze Nederlandse wetgeving voor digitale toegankelijkheid is gebaseerd op internationale afspraken: het VN-verdrag voor de rechten van mensen met een beperking en de EU-richtlijn 2016/2102.

Toegankelijkheid van deze website

Een toegankelijke website is voor alle doelgroepen beter te gebruiken. Wij vinden dit in Sint-Michielsgestel erg belangrijk. Als organisatie zijn we verplicht om over de status van deze website te verklaren in het toegankelijkheidsregister. 

Toegankelijkheidsverklaring

Bekijk de verklaring voor Open Sint-Michielsgestel.
Deze verklaring is voor het laatst bijgewerkt op 3 mei 2024.

PDF-bestanden

Ook PDF-bestanden die wij op onze websites plaatsen moeten toegankelijk zijn. Wij plaatsen veel geanonimiseerde PDF-bestanden. Helaas voldoen deze nog niet aan de eisen van digitale toegankelijkheid.

Heb je op onze website een probleem met toegankelijkheid?

Melden van een probleem met toegankelijkheid

Kom je een pagina of document tegen die niet toegankelijk is? Dan horen we dit graag. Stuur ons een bericht.

Wat kun je van ons verwachten?

  • Binnen 5 werkdagen krijg je een ontvangstbevestiging.
  • We laten jou weten wat we met jouw melding doen.
  • Wij doen ons best om jouw verzoek binnen 3 weken af te handelen. Lukt dit niet? Dan geven we aan waarom we meer tijd nodig hebben. 

Klacht over afhandeling melding? 

Ben je niet tevreden over de manier waarop wij jouw melding hebben afgehandeld? Of hebben we niet op tijd gereageerd? Dan kun je contact opnemen met de Nationale Ombudsman.